From the traditional recipes of Piceno: the authentic taste of our land.

Quality

qualità-bachetti

The recipes of the Piceno cooking tradition meet the best and genuine raw materials, carefully picked and processed with cutting-edge techniques, bringing you more and more tasty products.

button_more
categoria-porte

Territory

territorio-AscoliPiceno

Bachetti Food brings to your table the authentic taste of our territory: the ancient culture of wine and seafood and, above all, the unique flavour of Ascolana stuffed Olives, the most distinctive feature of Piceno food culture.

button_more
categoria-porte

Products

prodotti

Our range of products is extensive and able to please the most discerning of tastes. It includes many Italian and Piceno specialities, ranging from Ascolana Olives and Mozzarelline to Arancini and Supplì.

button_more
categoria-porte

News

Expo, olive ascolane in vetta classifica

(ANSA) – ANCONA, 1 NOV Sono le olive ascolane il cibo marchigiano più gettonato ad Expo, tanto che nei sei mesi ne sono distribuiti circa mille chilogrammi al Padiglione della … Continua a leggere

History of the Ascolana olives (olive ascolane)

  Ascolana olives are the main important product of our culinary tradition.its origins to can be traced back to XIX century,after the unification of italy. It is a product of … Continua a leggere

Quando Napoleone mangiò il Supplì alla romana

  Si racconta che l’origine del nome risalga al periodo in cui Roma venne occupata dall’esercito di Napoleone, sembra difatti che intorno al 1800 i francesi chiamassero surpris, sorpresa, questa … Continua a leggere